Horòscop

Gif Animados

diumenge, 10 de març del 2013

IMAGEN Y SONIDO. FOTOMONTAJE DE CARNAVAL. GIMP




Lo primer que he fet ha sigut guardar una imatge de la meva cara,cercar a internet una imatge de una disfressa mirant al front, un fons que vagui bé la disfressa, i guardar-lo en la mateixa carpeta que la foto. obrir el GIMP.
Abro la imatge de la disfressa, clic en Arxiu/obrir. Vaig a la caixa d'eines i amb l'eina d'esborrar o goma, borro la cara de la disfressa amb molt de cura. Per anar millor, aumento la mida de la foto en la part esquerra a sota de la finestra, escolleixo el % d'aumento que més em convengui,per esborrar amb més comoditat.

Abro la imatge de la cara, des de l'arxiu on la tingués, una vegade oberta la imatge, faig clic en arxiu/nou,d'aquesta manera l'arxiu ques'obrirà tindrà la mateixa mida de fons que la nostra imatge. S'obre una finestra que es diu "crear una imatge nova", faig clic en opcions avançades, i en farcit amb escolleixo trasparència,  i clic en aceptar. ara tinc dues finestres d'imatge, la nova amb trasparència i la primera amb la imatge,amb el botó dret del ratolí faig clic a sobre i editar/copiar. Vaig amb la finestra amb transparència i Editar/Enganxar, i la imatge s'enganxa en la transparència i tanco l'altra imatge. En aquesta finestra vaig a la taula d'eines i selecciono l'eina d'esborrar, i segueixo el mateix procés que en la disfressa però a la inversa, aqui solament deixo la cara, més o menys amb la mateixa forma que he deixat la cara de la disfressa. Tinc dues finestres obertes,  la disfressa i la cara.

Creo una plantilla on enganxar les dues imatges. Clic en Arxiu/Nou, s'obre una finestra emergent, clic en opcions avanzades/transparència/aceptar. S'obre una nova finestra d'imatge sense nom on enganxo lesdues imatges. 

Copio la imatge del la disfressa, clic sobre la imatge amb el botó dret del ratolí/editar/copiar. Vaig a la finestra d'imatge sense nom i botó dret del ratolí/editar/pegar.

Copio la cara seguint el mateix procediment. 

Utilitzo l'eina de escalat, per igualar el tamany de les cares (imatge i disfressa), s'obre una finestra de redimenssionat, però és millor fer-lo manualment per comprobar com queda. Clic en escala. Escolleixo una altra vegada l'eina de moure per posar la cara a la disfressa, si no queda bé, puc desfer des de la barra d'eines de la imatge clic en Editar/Desfer, i tornar a escalar la imatge, o utilitzar la goma o eina d'esborrar, per treure parts de la cara que no queden integrades en la disfressa.
Quan el resultat m'agrada, faig clic en la imatge de la disfressa i la cara queda anclada, ja no es pot moure per separat i així queda integrada a la mateixa imatge.

Guardo la imatge en guardar com, clic en Arxiu/guardar com i poso un nom diferent en el format XCF (format de GIMP) 

Guardo la imatge en exportar, clic en Arxiu/exportar escolleixo PNG, format que em permet veure i no perd qualitat. 

Fotomontatge amb la disfressa. Abro l'arxiu de la imatge de fons. Arxiu/Obrir.

Fotomontatge amb la disfressa. Obro l'arxiu de la imatge de fons.Arxiu/Obrir.
Obro també l'arxiu amb la imatge de la disfressa.
Creo una plantilla on enganxar les dues imatges. Arxiu/novo/opcions avanzadas/transparència/ aceptar. 
S'obre unafinestra nova sense nom on enganxo les dues fotos. Primero la imatge de fons, i després la de la disfressa, amb el botó dret del ratolí, Editar/Copiar  i en la nova finestra Editar/Enganxar. Si la imatge de la disfressa és molt gran o molt petita, utilitzo l'eina d'escalat, per obtenir  la imatge adequada al fons.
Utilitzo l'eina de moure, per col·locar la disfressa on més m'agradi.
Utilitzo la goma d'esborrar, per treure el fons de la disfressa, perquè quedi integrada en el paisatge de fons. La faig més gran per esborrar millor.
Anclo la imatge, fent clic en la imatge de fons i la disfressa queda integrada en ell.
Guardo la imatge en diferents formats: GIMP; PNG, TIFF.
I aquest és el resultat:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada