Horòscop

Gif Animados

dijous, 28 de març del 2013

CREEM EFECTE MIRALL AMB GIMP

Per crear un efecte mirall amb una imatge el primer que hem de fer és: Seleccionar la imatge que volem i tenir-la guardada. En obrir el GIMP visualitzem tres finestres:
La caixa d'eines
La finestra de l'imatge
La finestra de capes


1. Pujar la imatge Arxiu/Obrir i seleccinem la imatge que  volem editar com un mirall. Busquem la nostra imatge al lloc on la tenim guardada.


2. Escalar l'imatge és fer-la més petita o més gran segons convengui. Jo la faré més petita. a la caixa d'eines escollim Escalar. Apareixerà la finestra per redimensionar la imatge i la farem tan petita com volguem per tal que ocupi la meitat de la finestra de la  imatge. Si ens posem en un extrem i arrosseguem am el ratolí la podrem fer tant petita comm volguem i podrem veure l'efecte abans de clicar a "Escalar". Si no ens agrada com queda sempre podem anar a Editar/Desfer i tornem a començar... (és millor fer-la més petita clicant a Alçada, perquè  la fa més petita de forma proporcional).
 
3. Moure la capa. Per moure l'imatge hem d'escollir de la caixa d'eines l'opció Eina de moure.Centrem la nostra imatge  Fem una copia de l'imatge que sigui una capa nova. Ens posem a sobre de la imatge i amb el botó dret del ratolí fem Editar/Copiar. Després a la barra d'eines de la imatge fem Capa/capa nova/aceptar. Ens posem un altra vegada a sobre de la imatge i amb el botó dret del ratolí fem Editar/Pegar ara tindrem dues imatges idèntiques. I a la caixa de capas tindrem tres capes.
4.  Eina de volteig. Aquesta eina ens permet donar la volta a una imatge, ja sigui verticalment o horitzontalment. Nosaltres la seleccionem i escollirem el volteig vertical. Una vegada la seleccionada "cliquem a la imatge". tornem a escollir l'eina de moure, per moure la imatge a sota de l'altre.


5. Afegir màscara de capa. Anem a afegir l'efecte mirall més professional. Hem d'anar a la barra d'eines de la imatge i anar a Capa/Màscara/Afegir màscara de capa. S'obre una finestra emergen i escollim "Blanc (opacitat total)". Es poden escollir multiples formes, deixem la lineal.tracem una linea des del cos invertit tins al final.


6. Eina de mescla. serveix per degradar o reduir la intensitat d'una imatge de forma progressiva.


7. Guardar la nostra imatge.El programa GIMP ens permet guardar la nostra imatge en diferents formats.Si anem a la barra d'eines de la imatge i cliquem a arxiu, verem que podem "guardar", "guardar com", "exportar"...Si la "guardem o la "guardem com" tindrà un format de GIMP que ens permet tornar a treballar amb les capes i rutes de la imatge, però no la podrem visualitzar sense el programa. Si hem acabat la nostra feina i la volem guardar en un format que ens permeti visualitzar-la per enviar-la per correu, imprimir-la, fer un àlbum digital, etc, hem de fer el següent: Arxiu/Exportar. podem escollir múltiples formats: JPG, PNG,TIFF, etc. Uns tindren més qualitat que d'altres, nosaltres escollim el format per defecte JPG i canviem el nom de la nostra imatge per guardar-la a la nostra carpeta "Multimedia". Canviem el nom de la imatge perquè sinó ens substituirà la imatge original.Cliquem a exportar per guardar la imatge en el format JPG podem baixar la qualitat i la imatge pesarà menys. Si cliquem  a mostrar vista prèvia a l  finestra de la imatge, es crearà una finestra on podem veure com quedarà la nostra imatge abans d'exportar-la. Ara "guardem com" i es guardarà amb el format XCF que es el format de GIMP. Ara, la exportem en el format TIFF (aquest format comprimeix l'arxiu, però no la qualitat, és la millor opció per imprimir fotografies), para poder comparar la diferència de KB. Per exportar-la en format TIFF, hem de tenir obert el format que ens ha creat GIMP al fer guardar com, que és el XCF. Fem Arxiu/exportar a s'obre una finestra emergent i escollim Imatge TIFF i cliquem a "Seleccioni el tipusd'arxiu per escollir del desplegable Imatge TIFF i cliquem a Exportar. S'obre una nova finestra emergent, que ens diu que "Exportem una imatge com TIFF" i cliquem de nou a Exportar.
Obrim la nostra imatge i el resultat final és aquest



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada