Horòscop

Gif Animados

diumenge, 31 de març del 2013

FEM UN PODCAST PEL NOSTRE BLOC

Per fer un podcast pel nostre bloc el primer que necessitem és una música de fons i després hem de gravar la nostra benvinguda a tots/es els internautes que visitin el nostre bloc.


1.Pugem la música de fons que volem que s'escolti amb el programa Audacity. Hem d'anar arxiu/obrir i cercar l'arxiu de música que volem pujar.
Un cop pujat l'arxiu de so, el que veiem és la següent pantalla.
Si cliquem a la fletxa verda de reproduir sentirem la música,
així comprobarem que aquesta música és la que  voliem pujar. per aturar-la hem de clicar al botó marró d'aturada.

2.Posem l'efecte d'aparició progressiva.
El que volem és que la persona que escolti el podcast escolti la música de forma suau al principi.Agafem l'eina d'ampliació (la lupa) i així veurem millor la linea del temps.
cliquem a sobra de la lupa i després un parell de cops a sobra de la música.
Després agafem l'eina de selecció i ens posem a sobre de la música, seleccinent que els primers deu segons la música aparegui de forma progressiva.
Me'n vaig al menú d'efecte i escolleixo Aparèixer progressivament .I escoltem la música (fletxa verda de reproduir) per comprovar que el to aumenta de manera progressiva.

3. Gravar salutació
Hem de tenir en silenci la pista de la música de fons.Cliquem a sobre de la pista (part esquerra) on diu silenci
d'aquesta manera la nostra veu no es barrejarà amb la música de fons.
Per gravar hem de clicar al botó vermell de gravar.
Un cop acabem la gravació hem de clicar al botó d'aturar (botó marró) si ens queda una estona de gravació sense dir res,després es pot treure. hem de gravar la nostra veu a uns 15 segons del començament de la música (posem l'eina de selecció a uns 15).Escoltem per veure que tal queda, sinó ens agrada la podem seleccionar i cliquem al botó del teclat "supr".

4.Amplificar la nostra veu
Si la gravacció ha quedat molt baixa de veu la podem amplificar am l'eina de selecció. Seleccionem tota la gravacció i anem al menú d'efecte i seleccionem amplificar.

5.Introduir la nostra gravació de veu després de la sintonia
Posem en silenci la nostra gravació de veu i cliquem al so de música de fons, escoltem l'entrada de la nostra música i després deixem que soni uns deu segons i amb l'eina de selecció escollim els 10 segons restants per posar una altre cop efecte/esvair progressivament la música anirà de més forta menys per posar la nostra veu a partir d'aquesta entrada perquè quedi millor.
Activem la veu de la pista de la gravació de la nostra veu. (cliquem a “solo” perquè es pugui sentir la nostra veu).Escoltem a veure com queda. Si no se sent la nostra veu, ho podem desfer i fer la fossa d'esvaïment una mica abans; si el volum de la cançó impedeix que la nostra veu sigui escoltada.

6. Reduir el volum de la sintonia de fons. Amb l'eina de lupa augmentem les pistes i seleccionem la pista de sintonia de fons on tenim la veu. fem clic a Efecte/Normalitzat i a la finestra de normalitzat posem -15, -20 depenent de com soni la música. Seleccionem el tros que queda finsque acabem de parlar i fem clic a Efecte/Aparició progressiva perquè aparegui de nou la sintonia. reproduim la sistonia i en cas que no ens agradi desfem i seleccionem un tros més gran.
 
7. Donar relevància a alguna paraula de la nostra presentació. per donar rellevància a alguna part de la gravació posem Eco a varies paraules. Cerquem les paraules i les seleccionem, fem clic a Efecte/Eco, aqui modificarem el temps de retar i el factor de decaïmenti  fins que escoltem l'eco.

8. Posem l'efecte d'esvair progressivament la música i tallen un tros de sintonia. Quan hem acabat la gravació de veu seleccionem 4 o 5 segons després de la música´, perquè aparegui progressivament, per fer-ho farem clic a efecte/esvair progressivament. Una vegada tenim grabada la veu, deixem que es senti la música de fons uns segons i posem l'efecte d'esvair progressivament la música per acabar, la resta de música que no necessitem la treiem.

9. Guardar el podcast en format MP3. El podcast el guardem com projecte en una carpeta de dades i ens crearà un fitxer amb l'icona de l'Audacity, així podrem retocar la gravació i fer canvis quan ho desitjem. Acabada la feina hem de guardar l'arxiu com MP3

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada